Kevät keikkuen tulevi...

5.4.2016

Niin on hieman reilu kuukausi vierähtänyt hankkeen käynnistymisestä ja työ on täydessä vauhdissa. Kevät ja ihana tuntuu herättelevän  talvihorroksesta ja katse suuntautuu aktiiviesesti kevään ja kesän toimintaan. Myös useiden yhdistysten toiminta piristyy kesän tulevien tapahtumien myötä.

Kuukauden aikana on koottu eri toimijoita ja verkostoja, mutta kaikki on tietysti vasta alkua. Päälimmäisinä tunnelmina voisi tästä lyhyestä ajasta huolimatta nostaaa esiin yhteishengen ja yhdessä tekemisen, jota alueella halutaan ennestään vahvistaa. Jokaisen toimijan panos alueellisen toiminnan elävöittämiseen ja kuntalaisten hyvinvoinnin tukemiseen nähdään merkittävänä. 

Se, mikä on ilahduttavaa, yhdistyksissä on hankkeesta saatava kehittämistyön tuki otettu innolla vastaan. Yhdistysten omat kehittämistyöpajat ovat käynnistyneet ja uusia ajatuksia ja ideoita oman toiminnan vireyttämiseen on löydetty rynsaasti. Hyvien toimintamallien säilyttäminen on ensiarvoisen tärkeää, mutta kehittämiskohtiakin on tunnistettu. Asiat eivät tietysti tapahdu hetkessä, mutta pienin askelin on turvallista edetä, omat resurssit huomioiden. 

Olen juuri saanut käsiini Nastolan maaseutu elinvoimaiseksi -hankkeen uunituoreen logon. Se on ilmeeltään raikas ja kuvaa mielestäni hyvin maaseutua, yhdessä tekemistä ja elinvoimaa. Sitähän me yhteisellä toiminnallamme tavoittelemme, määrätietoisesti. 

Otetaan erilaiset kohtaamiset ja keskustelut rikkautena ja kerätään niistä omat rakennuspalikat yhteisen työmme voimavaraksi. 

Aurinkoa päiviinne!